Recept: pesto på skogslök och nässlor

Som jag utlovade i förra inlägget kommer här ett supergott recept på pesto gjort på Skogslök (Kajp) och nässlor. Att man kan hitta de flesta ingredienserna i naturen och att den dessutom är supernyttig och innehåller massa järn och vitaminer (framförallt A och C) gör att det känns extra bra att både göra och äta den. 

Ingredienser: 
Skogslök 
Nässlor 
Hasselnötter (eller de nötter/frön man föredrar)
Ekologisk olivolja
Ekologisk äppelcidervinäger (gärna egen)
Ekologisk lagrad ost
Salt

Gör så här:
Mixa hasselnötterna i matberedaren, jag använde egna hasselnötter från Agdatorp men förstår att inte alla har tillgång till det eftersom de inte ingår i allemansrätten. Det går bra med de nötter eller frön man föredrar. 

Lägg därefter i lika mycket nässlor som skogslök i matberedaren och mixa tillsammans med olivoljan. Jag vill ha min pesto ganska slät så jag kör matberedaren ganska länge och har i ganska mycket olivolja. 

Häll i den lagrade osten, ju mer ost desto krämigare blir den. 

Smaka avslutningsvis av peston med äppelcidervinäger och salt för att få till den perfekta syran och sältan. 

Så bege er nu ut och ta vara på dessa godsaker som man kan hitta i naturen. Hoppas det ska smaka! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln