Djuren

Det första jag göra när jag kliver upp kl. 7 är att gå ut till djuren. Än så länge är det fortfarande mörkt ute när jag tar mig ut på morgonen. Det är en mysig stund och ofta möts jag av vackert månsken eller en rosa soluppgång. 

På gården finns det ett tio-tal höns och en tupp, 30 får som ska lamma i mars, två baggar och ett stall med plats för tio hästar. Nästan varje morgon fodrar jag hönsen och fåren och kanske en gång i veckan hjälps jag och mamma åt att morgonfodra och släppa ut hästarna. 

Planen är att det även ska flytta in ankor på gården i vår, eftersom jag och Lucas fick det i bröllopspresent av min syster. Tanken är att de ska husera i en damm i en av våra hagar. Till hösten ska vi införskaffa två Fjällkor, dels för att de är trevliga djur men framförallt för mjölken. Det känns som en förutsättning för att kunna bli självförsörjande.  Jag ser framemot att få göra egen ost, creme fraiche, yogurt och mycket annat!
 

Hästen Cicu som mamma och jag har på foder
Hästen Cicu som mamma och jag har på foder

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anna Jarnestad » Konservera tomater :  ”Så enkelt och fint! Bättre än att frysa. Nu är jag supernyfiken på hur de smakar”

  • Ola » Göra eget bivaxtyg:  ”Vi försöker använda de så långt det går. Till sist går de sönder som vilket anna..”

  • Cecilia T » Recept: pesto på skogslök och nässlor:  ”Pesto en av mina favoriter i köket. Receptet verkar funka men var hittar man sko..”

  • Ola » Göra eget bivaxtyg:  ”Vi har använt sådana här i ett par år nu. De "tappar" vaxet efter några månaders..”

  • Elisabeth Granath » Göra eget bivaxtyg:  ”Hej! Kul att du visar hur man gör. Men jag undrar hur bra dykarna fungerar hålle..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln