Göra eget bivaxtyg

Igår testade jag att göra bivaxtyg efter ha sett hur Marie Mandelmann gjorde i förra veckans avsnitt. Jag har länge försökt hitta något som kan ersätta plast runt matvaror i kylen men har inte riktigt hittat någon optimal lösning. Detta var enkelt att göra själv och jag tror verkligen att det kommer kunna ersätta gladpacken helt i mitt kylskåp. Perfekt för en självhushållare!

Man klipper bara ut några tygbitar från något gammalt tyg hemma och lägger det på en plåt (lägg ett bakplåtspapper i botten, det blir rätt klibbigt), fördela bivaxet jämt över tyget och sätt in i ugnen på 125 grader tills bivaxet har smällt. Sedan är det bara att hänga upp dukarna på en klädlina, de torkar på bara några minuter, sedan är de klara för användning.

Läs Marie Mandelmanns beskrvning här: https://www.koket.se/sa-gor-du-eget-bivaxtyg 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anna Jarnestad » Konservera tomater :  ”Så enkelt och fint! Bättre än att frysa. Nu är jag supernyfiken på hur de smakar”

  • Ola » Göra eget bivaxtyg:  ”Vi försöker använda de så långt det går. Till sist går de sönder som vilket anna..”

  • Cecilia T » Recept: pesto på skogslök och nässlor:  ”Pesto en av mina favoriter i köket. Receptet verkar funka men var hittar man sko..”

  • Ola » Göra eget bivaxtyg:  ”Vi har använt sådana här i ett par år nu. De "tappar" vaxet efter några månaders..”

  • Elisabeth Granath » Göra eget bivaxtyg:  ”Hej! Kul att du visar hur man gör. Men jag undrar hur bra dykarna fungerar hålle..”

Bloggarkiv