Bilder från senaste tiden 

Man märker att det är vår när det inte finns mycket tid till att skriva här inne. Här kommer i alla fall ett bildregn från senaste veckorna! 
 

Nu är vi uppe 43 lamm, och det är bara ett fåtal tackor kvar som ska lamma så vi ser ljuset i tunneln. Tycker det var lite kul att lammen valde att titta in i kameran, lite som ett skolfoto. 
 

Pappa och jag började riva grishuset för att ta tillvara på virket till ankhuset på hjul som vi håller på att bygga. Det är bra att återvinna både för miljön- och ekonomins skull. Kanske är en självklarhet för en självhushållare. 
 

Vi gjorde vårens första pesto på nässlor, skogslök (kajp) och egna hasselnötter från gården. Recept utlovas i nästa inlägg. 
 

Jag och mamma pricklade ett gäng tomatplantor och nu står det överallt. Tack Gud för att föräldrarna har en glasveranda.
 

Ännu fler plantor!
 

Lucas var på besök hos sina föräldrar i Skåne och plockade "lite" Ramslök. Jag blev överlycklig eftersom de är fridlysta i Blekinge. 
 

Han gjorde pesto på Ramslöken, så nu har vi fryst in till vintern. 
 

Sedan gjorde jag en pizza bianco, med ja Ramslökspesto. Har inte förätit mig på peston än, det är ju så gott!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anna Jarnestad » Konservera tomater :  ”Så enkelt och fint! Bättre än att frysa. Nu är jag supernyfiken på hur de smakar”

  • Ola » Göra eget bivaxtyg:  ”Vi försöker använda de så långt det går. Till sist går de sönder som vilket anna..”

  • Cecilia T » Recept: pesto på skogslök och nässlor:  ”Pesto en av mina favoriter i köket. Receptet verkar funka men var hittar man sko..”

  • Ola » Göra eget bivaxtyg:  ”Vi har använt sådana här i ett par år nu. De "tappar" vaxet efter några månaders..”

  • Elisabeth Granath » Göra eget bivaxtyg:  ”Hej! Kul att du visar hur man gör. Men jag undrar hur bra dykarna fungerar hålle..”

Bloggarkiv

Etikettmoln