Odlingsåret 2020 - först ut är chilin

Nytt år innebär ny odlingssäsong (även om vi tjuvstartade redan i december med att sätta årets vitlök). Såhär i början av året känner jag av odlingsivern och vill egentligen börja odla redan nu, även om det inte är riktigt dags ännu. Kanske för att det här är min första odlingssässong när jag är med från start.

Men tacka chilin som man gärna ska börja så redan nu i januari (lite beroende på sort) eftersom den behöver lite extra tid på sig. Vi har mycket chilifrukter kvar från 2019 och fröna som vi använder har legat kvar i sina skidor hela hösten. Nu när fröna är i jorden kan vi använda skidorna i matlagning, så praktiskt! 

Eftersom chilin behöver en temperatur mellan 25-30 grader sätter vi plantorna på golvet i badrummet där det är golvvärme. Sedan när de tittar fram kommer de behöva mer ljus och placeras därför i ett fönster över ett element. 

Inom kort kommer jag publicera vår odlingsplan för 2020!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anna Jarnestad » Konservera tomater :  ”Så enkelt och fint! Bättre än att frysa. Nu är jag supernyfiken på hur de smakar”

  • Ola » Göra eget bivaxtyg:  ”Vi försöker använda de så långt det går. Till sist går de sönder som vilket anna..”

  • Cecilia T » Recept: pesto på skogslök och nässlor:  ”Pesto en av mina favoriter i köket. Receptet verkar funka men var hittar man sko..”

  • Ola » Göra eget bivaxtyg:  ”Vi har använt sådana här i ett par år nu. De "tappar" vaxet efter några månaders..”

  • Elisabeth Granath » Göra eget bivaxtyg:  ”Hej! Kul att du visar hur man gör. Men jag undrar hur bra dykarna fungerar hålle..”

Bloggarkiv