Uppdatering renoveringen 

Nu är det nya taket på plats på vårt lilla faluröda hus. Det är såklart enkupigt som det gamla teglet och förhoppningsvis tar det inte så lång tid innan det ser ut att ha några år på nacken. Som självhushållare vill man ju gärna återanvända det gamla men när takpannorna inte ligger still så är det bara att inse att man ibland behöver göra nytt för att inte andra problem ska uppstå. Även om det tar emot lite. Men jag tycker det blev riktigt fint och det lär ju inte behövas ett nytt tak igen under min livstid. 

Vår lilla hall börjar också bli klar. Till den valde vi en okragul färg, fast med en lite mörkare ton, vilket jag tycker ger en gammeldagskänsla. I gårdens magasin hittade jag en fin gammal v-formad hatthylla med fina krokar, som jag har målat i samma gula färg för att ge en platsbyggdkänsla. Jag kan tänka mig att den har suttit i huset tidigare då jag känner igen färgen som var på den från pärlsponten i köket. Det är i alla fall lite kul att tänka att det kanske var så! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anna Jarnestad » Konservera tomater :  ”Så enkelt och fint! Bättre än att frysa. Nu är jag supernyfiken på hur de smakar”

  • Ola » Göra eget bivaxtyg:  ”Vi försöker använda de så långt det går. Till sist går de sönder som vilket anna..”

  • Cecilia T » Recept: pesto på skogslök och nässlor:  ”Pesto en av mina favoriter i köket. Receptet verkar funka men var hittar man sko..”

  • Ola » Göra eget bivaxtyg:  ”Vi har använt sådana här i ett par år nu. De "tappar" vaxet efter några månaders..”

  • Elisabeth Granath » Göra eget bivaxtyg:  ”Hej! Kul att du visar hur man gör. Men jag undrar hur bra dykarna fungerar hålle..”

Bloggarkiv

Länkar

-