Renoveringen 

Sedan oktober har vi skrapat, slipat, fogat, målat och fixat, det är mycket jobb men det känns kul att göra mycket av jobbet själv. Det är ju lite det som är grejen med självhushållning, att man ska ha tid för sånt. Självklart besitter varken jag, min man eller mina föräldrar alla kompetenser och har därför fått ta in hjälp. En murare har putsat om rörspisen i vardagsrummet och gjort några mindre lagningar på vedspisen i köket, vilka vi själva ska måla så fort de torkat. Vi har även tagit in hjälp för att lägga om taket, som tydligen är det allra viktigaste på ett hus. 

Vi har kvar det ursprungliga köket med pärlspont och låga köksbänkar (vi tror att huset är från slutet av 1800-talet men har inget exakt årtal) . Det är klart att vi har en modern spis och kylskåp (vedspisen är fakiskt också relativt ny, även om den står på samma ställe som den gamla) men annars är det orginal. Häromdagen när jag och mamma pratade om vilka som har bott i huset konstaterade jag att det var tur att det var obebott i 50 år, hade någon bott där på 60-70-talet hade säkerligen inte det gamla köket funnits kvar. I köket har vi valt en grönblågrå färg som vi valde efter inspiration som vi fick när vi skrapade väggarna och hittade en ganska lik färg under några lager. Vi har valt att måla in köksinredningen i samma färg, som jag har sett att många gör i sådana här gamla kök. 

Nästa steg är att måla spisarna, börja måla pärlsponten i hallen i en vacker okragul färg  samt måla lister och foder i vardagsrummet så att vi tillsist kan tapetsera där. På ovanvåningen kommmer vi inte att renovera så mycket just nu.

Jag hoppas vi kommer kunna flytta in i början av februari. Men förra målet var att flytta in till jul, så man vet ju aldrig!

 

Etiketter: renovering lantliv

Något stökigt just nu, men det kommer bli så fint! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anna Jarnestad » Konservera tomater :  ”Så enkelt och fint! Bättre än att frysa. Nu är jag supernyfiken på hur de smakar”

  • Ola » Göra eget bivaxtyg:  ”Vi försöker använda de så långt det går. Till sist går de sönder som vilket anna..”

  • Cecilia T » Recept: pesto på skogslök och nässlor:  ”Pesto en av mina favoriter i köket. Receptet verkar funka men var hittar man sko..”

  • Ola » Göra eget bivaxtyg:  ”Vi har använt sådana här i ett par år nu. De "tappar" vaxet efter några månaders..”

  • Elisabeth Granath » Göra eget bivaxtyg:  ”Hej! Kul att du visar hur man gör. Men jag undrar hur bra dykarna fungerar hålle..”

Bloggarkiv