Agdatorps Atrium 6 - 8 september

Yogaretreat i natursköna Blekinge
 

Här kommer du få vila dina sinnen och få egen tid i en vacker miljö. Vi kommer utöva terapeutisk yoga och arbeta med känslohantering och medvetandeutveckling. Eftersom vi vill ge varje deltagare möjlighet till personlig vägledning har vi valt att skapa det utrymmet genom att endast ta emot mindre grupper. Den här helgen tar vi emot max åtta personer.

Terapeutisk yoga

Den terapeutiska yogan följer ditt inre flöde och är en blandning av olika yogastilar från mjuk till mer dynamisk yoga. Vi blandar olika yogastilar för att skapa en process för att uppnå ett inre lugn. Sanna kommer intuitivt vägleda er, beroende på gruppens behov. Hela tiden med fokus på yogan som självutveckling för att hjälpa dig att växa som människa och vara den du är. I Sannas arbete som terapeutisk yogalärare arbetar hon alltid med fokus på medvetet självledarskap, förändringsprocesser, tanke - och känslohantering.

Vi håller i Agdatorps Atrium

Agdatorps Atriums retreatledare heter Sanna König Mellergård och är socionom, yogalärare och terapeut. Sanna är den som håller i de yogapass, övningar och samtal som kommer ske under retreatet. Yogan har varit en del av hennes liv sedan hennes första utbrändhet för cirka 20 år sedan. För tio år sedan kom Sanna i kontakt med begreppet högkänslighet och då trillade bitarna på plats för henne och hon förstod så mycket mer om sig själv. Sedan dess har hon mer och mer försökt skapa ett liv som passar henne och hennes sätt att vara. Idag driver hon företaget Viatrium där hon arbetar med terapeutisk yoga, högkänsliga personer och människor som behöver hjälp med stress- och -känslohantering.

 

Retreatets organisatör heter Vera Johnsson, är uppvuxen på Agdatorps gård och dotter till Henrik och Kana som driver gården. Vera har sedan tidigare en helt annan bakgrund inom kommunikation och politik men har påbörjat en ny bana i livet, där yogan varit viktig för henne. Nu vill hon göra Agdatorp tillgängligt för fler och skapa en plats för välbefinnande och gemenskap.

Praktisk infromation


Platsen: Agdatorp är en gård i Nättraby mellan Ronneby och Karlskrona i östra Blekinge. Retreatet är beläget i en gårdsmiljö av hus,  stall, ladugårdar och andra gårdshus som omges av omkringliggande åkrar, hagmarker och skogar. Bara någon dryg kilometer från gården ligger Emmahultasjön.


Agdatorps Atrium: retreatet är ett samarbete mellan Viatrium och Agdatorps gård.

Datum och tider: retreatet startar kl.15 fredagen den 6 septemberoch avslutas kl. 14 söndagen den 8 september.

Boende: rum i mangårdsbyggnaden som delas tillsammans med en eller två andra deltagare. Åker man tillsammans med en kompis finns möjlighet till boende i gårdens renoverade mjölkrum.

Mat: frukost, lunch och kvällsmat serveras i mangårdsbyggnaden och tillagas av kocken Lucas Jones som driver företaget Krubb & Tilltugg. Maten som serveras är vegetarisk, hälsosam och näringsrik.

Transport: enklaste sättet att ta sig till Agdatorp är med bil, det är tydligt skyltat vid  E22:an. Annars går det bra att ta tåget till Karlskrona eller Ronneby, beroende på vilket håll du kommer ifrån. Buss 150 går sedan från både Ronneby och Karlskrona till hållplatsen Bjärby. Därifrån är det sedan 800 meter att gå till gården. Om busstiderna inte skulle överensstämma finns det möjlighet för hämtning med bil i Karlskrona.

Pris: 4500 kronor (inklusive moms) mat och boende ingår i priset. Faktura skickas via mail. Early birds 4000 kr (om du anmäler dig senast den 5 juli).

Bokning: görs via Sannas bokningssida HÄR senast den 15 augusti.
 
Frågor angående retreatet hänvisas till sanna@viatrium.se.
 
Hoppas vi ses den 6 september,

Sanna & Vera

Notera att minst fem deltagare måste anmäla sig till retreatet för att det ska kunna genomföras.

Mål för dig som deltagare

  • Tid till eftertänksamhet
  • Tid till vila
  • Få verktyg till att leva ett mindre stressigt liv

Prel. upplägg 6-8 september

Fredag:
15.00 Ankomst och incheckning
16.00 Intoning med introduktion av retreatet och Agdatorp
16.30 Stressutbildning, vad är stress? Hur påverkar det vår kropp och vårt sinne?
18.00 Kvällsmat
19.00 Delning i grupp och kvällsyoga

Lördag:
7.00 Väckning
7.30 Morgonyoga alternativt mindfullnesspromenad
9.00 Frukost
10.00 Gruppterapi 
13.00 Lunch
14.00 Känslohantering
15.00 Egentid
18.00 Kvällsmat
19.00 – 21:30 Delning i grupp/Yoga
 
Söndag:
7.00 Väckning
7.30 Mindfullnesspromenad
9.00 Frukost
10.00 Utbildning och sammanfattning av verktyg att ta med sig från retreatet
11.00 Frigörande dans i ladan
12.00 Avslutning och utvärdering
13.00 Lunch
14.00 Hemfärd