Nu är varmbänken igång!

Igår satte jag, mamma och Lucas igång årets varmbänk. Vi varvade olika lager med halm och färskt gödsel direkt från hästboxarna. Grävde ungefär 30-40 cm runt varmbänken för att kunna isolera bra med ull från fårklippningen förra helgen. Sedan hällde vi på sex hinkar med varmt vatten för att sätta igång själva processen. Efter det var det dags att ösa på jord som vi tog från trädgården. Det skulle vara ca. 15 cm jord över hela bädden så det blev några skottkärror. Sedan var det bara att lägga på fönster och mattor för att hålla värmen kvar i varmbänken. 

Det känns ganska fantastiskt att vi har allt vi behöver hemma på gården för att göra en sådan här sak. Det kanske är få förunnat och det får mig verkligen att känna tacksamhet. Nu hoppas vi bara att varmbänken sätter igång så att vi kan börja så redan om någon vecka!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anna Jarnestad » Konservera tomater :  ”Så enkelt och fint! Bättre än att frysa. Nu är jag supernyfiken på hur de smakar”

  • Ola » Göra eget bivaxtyg:  ”Vi försöker använda de så långt det går. Till sist går de sönder som vilket anna..”

  • Cecilia T » Recept: pesto på skogslök och nässlor:  ”Pesto en av mina favoriter i köket. Receptet verkar funka men var hittar man sko..”

  • Ola » Göra eget bivaxtyg:  ”Vi har använt sådana här i ett par år nu. De "tappar" vaxet efter några månaders..”

  • Elisabeth Granath » Göra eget bivaxtyg:  ”Hej! Kul att du visar hur man gör. Men jag undrar hur bra dykarna fungerar hålle..”

Bloggarkiv

Etikettmoln