Inflyttade!

För en vecka sedan flyttade vi in i vårt  hus. Det är mycket kvar att fixa men vi är ändå på god väg. Tänk att  det har bott flera ladugårdskarlar här med sina stora familjer i början och till mitten av 1900-talet. Holgersson, Pettsson och Fritz. Och nu bor vi här. Jag skulle kanske inte kalla mig för ladugårdskarl, men ta hand om djuren gör jag ju precis som de gjorde.

Jag älskar att det finns så många gamla detaljer kvar från den tiden då de bodde här. Bland annat de munblåsta fönsterna, de låga köksbänkarna, rörspisen, kakelugnen och luckan till den gamla bakugnen. Det gör det enklare att tänka hur det var att leva och bo här på den tiden. En sak jag har tänkt på är att man har en väldig uppsikt på vad som sker på gården från det här huset och det måste varit lika praktiskt för Holgersson, Pettsson och Fritz som för mig. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anna Jarnestad » Konservera tomater :  ”Så enkelt och fint! Bättre än att frysa. Nu är jag supernyfiken på hur de smakar”

  • Ola » Göra eget bivaxtyg:  ”Vi försöker använda de så långt det går. Till sist går de sönder som vilket anna..”

  • Cecilia T » Recept: pesto på skogslök och nässlor:  ”Pesto en av mina favoriter i köket. Receptet verkar funka men var hittar man sko..”

  • Ola » Göra eget bivaxtyg:  ”Vi har använt sådana här i ett par år nu. De "tappar" vaxet efter några månaders..”

  • Elisabeth Granath » Göra eget bivaxtyg:  ”Hej! Kul att du visar hur man gör. Men jag undrar hur bra dykarna fungerar hålle..”

Bloggarkiv

Etikettmoln